ColoniaNatura Kft.12430095-2-18
+36-70-591-7072+36-20-961-3642SITKE

Apartmanok

Juno apartman

Juno apartman

Juno, Jupiter a római mitológia főisten felesége, Juno illetve Iuno ősi itáliai, római istennő, a szülés és a házasság istennője, Junoról kapta a nevét a június hónap. Juno feladatköre az erkölcsi tisztaság és a női termékenység biztosítása volt. Junot Róma város védnökének tekintették, ezért a Capitoliumon áldoztak neki. Ő volt az istenek közt a királynő, ünnepe a március 1-jén tartott Matronalia volt.
Szent állata a lúd volt, ezért tartottak ludakat a fellegvárban, vagyis a Capitoliumon. i.e. 391-ben a gallok megtámadták Rómát, és a fellegvárban visszaszorult lakosokat kiéheztetéssel próbálták kicsalogatni. A gallok egy idő után elunták a várakozást, és egy félreeső ösvényen közelítve lopva próbálták bevenni a fellegvárat. Az általuk tiszteletből megkímélt ludak azonban felriadtak, és hangoskodásukkal figyelmeztették a város lakóit a belopakodó ellenségre. A hála Junot illette, ezért a Moneta, azaz figyelmeztető jelzőt kapta. Később a templom melletti pénzverő műhely is átvette ezt a jelzőt, majd magukat az érméket is így kezdték nevezni. A Moneta szóból ered az angol „money” "pénz" szó.

Jupiter apartman

Jupiter apartman

Jupiter a római mitológia főistene, a világ ura, s mint ilyen a fénylő égbolt istene. Hírnöke a sas, ő maga a villámlásban nyilatkozik meg. Optimusnak (a bőség istenének) és Maximusnak( a legnagyobbnak) nevezik. Az állam legfőbb védelmezőjeként ő vezeti győzelemre a sereget és állítja meg, ha futni próbál. Tiszteletére rendezik a nagyszabású római játékokat.

Minerva apartman

Minerva apartman

Minerva, Jupiter istenség gyermeke, Minerva a szellemi és a fizikai alkotómunka védelmező istenasszonyaként kézművesség és az ipar védője, emellett ő a háború és a gyógyítás istennője is. Különösen nagy tiszteletben a Római Birodalomban részesült, ahol Jupiterrel (lányaként) és Junoval a capitoliumi istentriász tagja. Minerva nem közönséges módon született, hanem az apja fejéből pattant ki mennydörgés közepette, teljes fegyverzetben. Harcias és szűz istennő volt. Védte a városokat, a mestereket, a művészeteket, a hajózást. Az igazság és az igaz ügyért harcolók védnöke volt. Jupiterrel és Junoval a római állam oltalmazói. Minerva volt a főisten legkedvesebb gyermeke, szent állata a bagoly volt, bagoly képében ábrázolták.
Ünnepét (quinquatrus, március 19) leginkább a céhek és iparos egyesületek ülték meg. Hagyományosan ekkor tisztították meg a télen berozsdásodott fegyvereket, 19-én szedték be a \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"tandíjat\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" tanítók, Minerva szerény földi szolgái.

Vulcanus apartman

Vulcanus  apartman

Vulcanus, Jupiter és Juno istenségek gyermeke, Venus férje, és Caeculus apja. Ő volt a tűz és a vulkánok istene, és ő készítette az istenek és a hősök fegyverzetét. Vulcanus megfelelője a görög mitológiában Héphaisztosz. A rómaiak úgy tartották, hogy Vulcanus műhelye Szicíliában, az Etna alatt vagy pedig a Lipari-szigetekhez tartozó Vulcano sziget alatt van. A Vulcanalia ünnepen, amelyet augusztus 23-án tartottak, halakat és kis állatokat dobtak a tűzbe az isten tiszteletére.